Seneste nyt

29-06-2020

Link til Skat Erhverv. Her finder du frister og info vedr. din virksomheds skatteforhold.

 

29-06-2020

 

Ferieforskud

Den 1. september går vi med den nye ferielov fra forskudt ferie til samtidighedsferie. Med andre ord har vi været vant til at få en ”pose” fyldt med feriedage, når et nyt ferieår startede. Men nu skal vi – sådan lidt á la en bankbog – løbende spare op til at holde ferie. Det betyder, at vi ikke bare kan holde ferie, når vi vil. Både du og dine medarbejdere skal nemlig hele tiden sikre, at der er sparet nok op.

 Læs mere her:

https://www.danlon.dk/blog/tag-stilling-ferieforskud/#.XvmcpDZURzI.link

 Print tjekliste til Forskudsferie her:

https://www.danlon.dk/globalassets/abc_ewp/billeder---danlon/ny-lov---samme-ferie/danloen_tjekliste-ferie-paa-forskud_a4.pdf

 

 

29-06-2020

Sådan udbetaler du fremover ferietillæg:

Du kan ikke længere udbetale det hele i maj

Tidligere har mange virksomheder udbetalt hele ferietillægget lige før sommerferien, men den går ikke længere. Ferieåret løber jo nu d. 1. september til 31. august, og ferietillægget skal beregnes løbende af lønnen i hele ferieåret. Derfor kan vi af gode grunde ikke udbetale det før sommerferien – for vi kender jo ikke lønnen i juni, juli og august allerede i maj måned, vel?

Nu tænker du måske, at du bare kan vente med at udbetale hele beløbet til ferieåret slutter 31. august. Men det er ikke lovligt.

Tanken er nemlig, at ferietillæg skal være til rådighed, når medarbejderen holder sin ferie. Da de fleste holder ferie i sommermånederne, så skal den første – og den største del – af beløbet være til rådighed inden ferien.

Læs mere på:

https://www.danlon.dk/blog/tag-stilling-ferietillag/#.XvmY8hrmuyY.link   

 

29-06-2020

 

Har en medarbejder ikke nok ferie til miniferieåret? 

Miniferieåret blev skudt i gang den 1. maj. Det betyder, at vi nu kan bruge af de 16,64 feriedage, vi optjente sidste år. Men hvad nu, hvis du har ansat medarbejdere, der var nye på arbejdsmarkedet i 2019? Med fondsferiedage kan du redde deres sommerferie.

Læs mere på: https://www.danlon.dk/blog/ferieforskud-fondsferiedage/#.XvmPQ-GDWFU.link